Nieuws

Microgroenten zijn erg gezond

Microgroenten zijn de babyplantjes van diverse groenten. Na de kieming worden ze 
1 tot 2 weken aan licht blootgesteld. Dan wordt er bladgroen aangemaakt. Dat is een belangrijk verschil met (de voor ons meer bekende) kiemen. 
In Nederland zijn microgroenten nog nieuw. In de USA wordt er al enkele jaren onderzoek gedaan naar deze nieuwe groenten. De University of Maryland heeft belangrijk onderzoek verricht naar de gezondheidsaspecten van microgroenten. In dit onderzoek werd gekeken naar voedingsstoffen zoals vitamine C, E, K en bètacaroteen in 25 verschillende soorten. Men ontdekte dat de microgroenten vier tot 40 keer meer voedingsstoffen bevatten dan hun volwassen tegenhangers. 
"We waren echt verrast," zei assistent-professor Qin Wang over de bevindingen, die werden gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry. "Die voedingsstoffen zijn erg belangrijk voor ons. Vitamine C wordt beschouwd als een antioxidant, evenals vitamine E, dus ze zijn erg belangrijk voor ons om te consumeren. Sommige cijfers waren echt heel erg hoog, bijvoorbeeld bij radijs. We dachten dat het een vergissing was, maar we hebben het dubbel gecontroleerd en er waren geen fouten.”  
En bovendien erg lekker
De smaak van de babyplantjes is erg intens. Variërend van de milde frisse smaak van zonnebloem tot pittige radijs en rucola. Je voegt zo extra smaak toe aan je bord. Als toefje bij het vlees, in soep of een salade of op je boterham. Ook een smoothie geef je een extra gezonde twist met microgroenten. Je voegt ze altijd rauw toe, lekker makkelijk dus.
 
Share by: